MIJN FAVORIETE WERKPLEKKEN 

25.05.2018

Eindelijk is deze lang verwachte blog er! Via Instagram kreeg ik de laatste tijd meerdere keren de vraag welke werkplek ik zou adviseren en of ik een blog zou kunnen schrijven met mijn favoriete werkplekken. Zie hieronder het resultaat.

 

Ik vind het heerlijk om een dagje thuis te werken. Gewoon fijn op mijn eigen kamer. Maar ik vind werken in een andere omgeving ook geen straf. Van tevoren zoek ik een cafe uit en daar ga ik dan alleen of met een vriendin een dagje werken. Onze pauzes zijn een lunch en later op de middag een koffie met een taartje. En geloof me: verder werken we non-stop. Aan het eind van de dag is de to do list afgewerkt en ben je eigenlijk ook een dagje weggeweest. Twee vliegen in één klap. 

 

Omdat deze blog ook heel lang zou kunnen worden heb ik echt even geselecteerd op mijn allerfijnste werkplekken. 

Hopelijk zit er een leuke werkplek voor je bij. Ik wens je in ieder geval nu al een goede werkdag toe. :)

 

Laat je het me weten als je naar één van deze cafés bent geweest? Leuk!

 

Liefs,

 

 

LOT EN DE WALVIS | LEIDEN

 

Toen ik voor het eerst hoorde van dit tentje dacht ik: hoe kom je ooit op zo'n naam? Ik besloot er toch maar eens te gaan kijken, en echt het is de moeite waard. Het is een ideale plek om rustig te lunchen en te genieten van het mooie stadje Leiden. Maar het is ook zeer geschikt om te werken. Op sommige plekken zijn stopcontacten en ze zijn het gewend dat mensen hier komen werken. Ideaal dus! Op de menukaart staan heerlijke taarten (ik ben daar dus heel erg fan van) maar ook bijzondere lunchgerechten. Het enige nadeel is dat het niet heel dichtbij station Leiden Centraal is. Maar dat is ook weer niet het allerergste. Heb je gelijk een goede reden om even door het stadje Leiden te lopen. :) 

 

LOT EN DE WALVIS | lotendewalvis.nl


 

CLUB VERS | DEN HAAG

Club Vers. Oh yes, dit is echt een leuke tent. Je kan hier gezellig komen werken, dat vinden ze helemaal niet erg. Sterker nog: daar zijn ze op ingesteld. Aan de ene kant van het restaurant hebben ze stopcontacten en dat is echt de 'werkplek'. Aan de andere kant is de laptop zegmaar verboden en kan je gewoon fijn lunchen. Overigens: bij de werkplekken kant kan je natuurlijk ook gewoon lunch/taart/koffie bestellen! De taartjes - mag ik uit ervaring zeggen - zijn echt heel erg goed. Zeker een aanrader. Wat tot slot ook fijn is aan deze locatie is dat het dichtbij station Den Haag Holland Spoor is. Echt ideaal! 

 

CLUB VERS | clubvers.nl


 

 

DE JONGE DAME | EDE

Wanneer je een keer in Ede bent, moet je echt even hier kijken. De Jonge Dame vindt het helemaal prima als jij gezellig bij haar komt werken. De eigenaresse omschrijft De Jonge Dame als een huiskamerkoffiecafe. Het is een soort vintage huiskamer, dus je moet wel tegen wat spullen kunnen. Bijna elk plekje in deze huiskamer is benut maar dat maakt het ook uniek. Je kan boven en beneden zitten. En je kan natuurlijk verschillende fijne tosti's, taarten en koffies bestellen. En wat ook leuk is om te weten: het is niet zo duur. Dat is altijd mooi meegenomen. :)

 

DE JONGE DAME | dejongedame.nl


 

 

NN DE CAFÉ | ROTTERDAM

Ben je in Rotterdam, wil je even werken, maar heb je geen zin om de hele stad in te gaan? Dat hoeft ook niet. Tegenover Rotterdam Centraal zit het NN DE Café. Mega grote vazen met allerlei soorten bloemen verwelkomen je als je binnenkomt. Elke dag zitten hier veel mensen te werken. Lange hoge tafels, lage tafels, luxe stoelen ze hebben het allemaal. Haal op je gemak een lekkere koffie en werk - samen met veel anderen - de hele dag lekker door.

 

NN DE CAFÉ | nndecafe.nl

 

'T KOFFIEBOONTJE | UTRECHT

Dit is zo'n cafeetje waar ik stiekem wel een beetje van droom. Aan de Oudegracht in Utrecht zit het 't koffieboontje. Samen met Joanne was ik hier op een koude dag in Februari al heel vroeg. De hele dag hebben we hier zitten werken en aan het eind van de dag hebben we nog een filmpje opgenomen.

's middags een lekker soepje en rond 4 uur een koffie met een taartje. Mijn dag is compleet. Kijk je mee naar deze fijne locatie? 

 

'T KOFFIEBOONTJE| tkoffieboontje.nl

 

SALADEBAR OOGST | ALKMAAR

Tot slot: Saladebar Oogst! Eigenlijk hoort dit niet tot mijn categorie 'werkplekken, want ik heb geen idee of je hier ook goed met je laptopje kan zitten. Vast wel, maar ik was hier toen ik even niet ging werken. Dat mag ook wel eens. Samen met mijn moeder - die aardig gek is op alles wat vegan, biologisch  - deed ik een dagje Alkmaar en kwamen we hier terecht voor onze lunch. En echt, dit is bijna een jaar geleden maar mijn moeder heeft het er nog over. Wij moeten er snel terug. De bediening is zo lief en het eten is echt goed. Ben je dus binnenkort in Alkmaar? Ga hier even langs. :) 

 

SALADEBAR OOGST | saladebaroogst.nl 


V O L G   M I J   O P   I N S T A G R A M   

@ B I J P U U R S A A R

© Puur Saar 2021

Puur Saar | Saar Kunz 

info@puursaar.nl