#1 Alles in het Spaans 


Buenos días! Allereerst wat leuk dat je hier bent. Op deze pagina deel ik mijn ervaringen wat betreft studeren in het buitenland. In het gewone leven ben ik vierdejaarsstudent journalistiek. Vanuit mijn opleiding kreeg ik de mogelijkheid om een periode in het buitenland te studeren. Na een tijdje besloot ik hiervoor te gaan! Ik vond (en vind het nog steeds) heel spannend. Want, voor het eerst op kamers en dan ook nog eens in een ander land. Alle lessen (als je geluk hebt) in het Engels & verder je verstaanbaar maken in het Spaans. Want echt, de plaatselijke bevolking vertikt het over het algemeen om Engels te spreken. Ik heb op mijn middelbare school geen les gehad in het Spaans dus je begrijpt: een leuke sprong in het diepe! 

 

 

Afijn. Aan het weer hier hoef je absoluut niet te wennen. Elke dag een stralende blauwe lucht is echt wel heel fijn. Het is hier nu gemiddeld 31 graden. Dat is voor mij best warm maar voor de (meeste) Spanjaarden niet. Zij lopen erbij alsof het herfst is. (lange broek, lang shirt) 
 
Voordat ik verder schrijf; kijk mee naar de eerste foto’s die ik maakte. Maandagochtend 10 september vertrok ik heel vroeg vanaf Schiphol. Ik werd uitgezwaaid door m’n ouders, broertje & een goede vriendin! Dat laatste was een verrassing en hoewel ik opzich vaak achter verrassing kom, wist ik dit echt niet. Hoe leuk?! 

Na een goede vlucht en een mooie reis in het land zelf kwam ik eindelijk (na ruim 8 uur reizen) aan op mijn bestemming! Ik werd opgehaald door mijn huisbaas. Het appartement - waar ik samen met een andere Nederlandse student verblijf - is echt heel fijn! De laatste foto is genomen vanuit m’n slaapkamer. 

 

Dinsdag ging ik op verkenningstocht en kwam ik na ruim een halfuur lopen aan op mijn universiteit. Op een bizar groot terrein in het noorden van Jaén staat de Universidad of Jaén. De uni telt ruim 14(!) gebouwen en zijn enigszins logisch ingedeeld. ‘s Avonds kwam mijn Nederlandse huisgenootje aan in Jaén, aten we samen en deden we tot slot boodschappen. De winkels zijn hier tot heel laat open en dat is echt wel een voordeel.

Dinsdag en woensdag stonden het in het teken van introductie op de universiteit. Donderdag begon alles officieel. In een grote zaal kwamen alle Erasmus studenten samen en kregen we te horen hoe de komende periode eruit zou gaan zien. Ik besloot Spaans, Engels, Europees recht en mensenrechten te gaan studeren. Op de site van de school stond dat deze vakken (behalve Spaans) in het Engels worden gegeven. Helaas blijkt dit uiteindelijk niet zo te zijn. Vandaag (maandag) heb ik mijn eerste les gehad en die was volledig in het Spaans. Maar daarover later meer. :) 

 

Vrijdag hadden we een dagje vrij, verkenden we de stad en werkten we wat in een cafeetje. Het ging opeens keihard regenen en daar waren we totaal niet op voorbereid. Want, wij gingen naar Spanje en daar regent het niet, toch? 

 

Zaterdagavond hadden we een cultureel uitstapje! Met andere Erasmus studenten bezochten we een kasteel boven op de berg. Ons stadje, Jaén, ligt aan de voet van een berg en vanaf dat kasteel had je een bizar mooi uitzicht over Jaén!

Tot slot: zondag! Onze huisbaas nodigden ons uit om met hem mee naar de kerk te gaan. Dat deden we. De dienst duurde ruim 2 uur en ik heb er weinig tot niets van begrepen. Alles was in het Spaans. :) Na de dienst gingen we met de halve kerk eten halen in een restaurant. De dochter van de huisbaas was jarig en dat vierde ze vandaag op hun vakantieoord. Wij waren uitgenodigd, en zo zaten we op een zonnige zondagmiddag op een verjaardag van een wildvreemde. Maar met een bizar mooi uitzicht, lekker eten en een fijn zwembad!

 

Dit was mijn eerste week in foto's. Volgende week zie je hoe mijn eerste echte schoolweek verloopt. Tot nu toe is alles in het Spaans. Ik hoop dat ze nog wat Engels voor mij kunnen regelen.... We gaan het zien! Vanavond (lees: maandagavond) hebben we een receptie op school omdat de school vandaag precies 25 jaar bestaat! Toch leuk dat wij, een week hier studenten, ook zijn uitgenodigd. :) 

 

Hasta la próxima semana!

 

Commentaren: 1
  • #1

    Jeannette Guijt (dinsdag, 18 september 2018 06:39)

    Wat superleuk om je verslag te lezen en je zo een beetje te volgen. En wat een prachtige foto’s. Zo te zien gaat het goed met je. Veel plezier en succes met je studie
    Groetjes van ons��‍♀️

V O L G   M I J   O P   I N S T A G R A M   

@ B I J P U U R S A A R

© Puur Saar 2020

Puur Saar | Saar Kunz 

info@puursaar.nl