#7  WEEKEND MADRID 

Hola! Wat leuk dat je hier weer bent! Na een mediastilte ben ik weer terug en deze keer met veel foto's! De afgelopen weken was het hier stil maar niet zonder reden. Er stonden verschillende trips op de planning en daarnaast vroeg de tentamen week best veel aandacht. Maar nu is alles achter de rug en dus hoog tijd om hier een update te geven. Mijn tijd in Spanje zit er bijna op. Wanneer dit online komt duurt het nog een kleine vier dagen en dan vlieg ik terug naar Nederland. 3.5e maand is voorbij en ik kijk terug op een bijzonder ervaring.  Het voelt als een lang 'zomerkamp' want nu echt bijna voorbij is. Mijn batterij is meer dan leeg maar ik had dit voor geen goud willen missen. Ik heb heel veel geleerd. Daarover later meer. Nu eerst een verslag van de afgelopen weken.  

 

Omdat ik zoveel foto's heb, twijfelde ik even of ik alles in één blog moest doen of dat ik het beter over twee blogs kon verdelen. Via Instagram peilde ik wat jullie fijner vonden en veel mensen gaven de voorkeur aan twee blogs! Vandaag deel ik dus mijn reisje naar Madrid en morgen deel ik de rest! 

 

Het weekend van 1 december vertrokken we naar Madrid. De bus ging vroeg in de morgen en de reis (van ruim 4 uur) verliep gelukkig soepel. Zaterdags verkenden we de stad, namen we even een kijkje bij het voetbalstadion van Real Madrid (wanneer je met jongens op pad gaat, is dit natuurlijk hét hoogtepunt van Madrid) en aten we tot slot in een mega foodhall. Zondags namen we de metro naar de buitenring van de stad en daar bezochten we een dienst van Hillsong United. Het fijne was dat we de Spaanstalige dienst eigenlijk helemaal konden volgen. Het Spaans in Madrid is aanzienlijk beter te verstaan dan hier in Andalusië. Waar ze hier met een dialect en ongelofelijk snel praten, doen ze in Madrid gewoon rustig aan. In Nederland zouden we zeggen: 'die praat keurig ABN'. We kwamen er dus achter dat we aardig Spaans kennen en dat we dus echt wel wat hebben geleerd de afgelopen maanden. 's Avonds was er gratis eten in het hostel waar we sliepen en dus besloten we daar mee te eten. Samen met een groep studenten uit Amerika hadden we een leuke avond met interessante gesprekken. :) Het hostel is overigens echt een aanrader! Keurig verzorgd en prima bedden. :) 

 

Maandags kochten we Sinterklaas cadeautjes, genoten we van het fijne weer en bezochten we nog even de HEMA. Ik was als een kind zo blij toen ik de HEMA ontdekte. Eindelijk (!) kon ik even mijn slag slaan en gewoon normale notitieboeken kopen. Dat was geen overbodige luxe voor mijn tentamenweek. :) 

 

Kijk mee naar een overzicht van mijn weekend in Madrid! 


 

MADRID | LE PAIN QUOTIDIEN 


 

MADRID | PLAZA MAYOR 


 

MADRID | PALACIO DE CRISTAL  

 

MADRID | MARICASTANA 

 

Maandagmiddag besloten we uitgebreid te gaan lunchen bij een mooi tentje. We hadden de avond ervoor gratis food gekregen bij het hostel dus het mocht wel even. We kwamen terecht bij Maricastana. Toen we daar binnen kwamen, vroegen ze of we hadden gereserveerd. Dat hadden we niet, dus we wilden al omkeren. Maar toen riep ze ons nog na dat we even konden wachten. Binnen 5 minuten kwam er een tafeltje vrij bij het raam & genoten we van een hele fijne lunch met een goede koffie na! 's Avonds maakten we de reis terug naar huis. 

 

De dagen erna bestonden vooral uit heel veel leren. Met uitzondering van een paar dagen. :) Maar dat zien jullie morgen! Heel graag tot dan!

 

Liefs, Saar Kunz  

V O L G   M I J   O P   I N S T A G R A M   

@ B I J P U U R S A A R

© Puur Saar 2020

Puur Saar | Saar Kunz 

info@puursaar.nl