S A Y   H E L L O  // 

Sinds 2016 legt Saar Kunz (eigenaar Puur Saar) samen met Joanne Kooiman bruiloften vast op foto en video. In dit artikel geven we je een kijkje achter de schermen. Wie zijn wij? Hoe gaan wij te werk? En wat hebben wij jullie te bieden? 

 

Een lunchafspraak bij de Bagels en Beans is de start van een mooie samenwerking. Het is de zomer van 2016 en we praten samen over onze dromen en plannen. Niet veel later wordt Saar gebeld met de vraag of ze een 25-jarig jubileum wil fotograferen. Op het allerlaatste moment besluiten we dat Joanne meegaat. Omdat het jubileum twee dagen duurt, is dat wel zo gezellig. Het stel bood het zelf aan en vindt het geen probleem dat we samen komen. De samenwerking tijdens deze dag en het resultaat later is het begin van iets moois…

 

K R A C H T E N    B U N D E L E N 

In september van hetzelfde jaar fotografeert Saar haar eerste echte bruiloft. Enthousiast komt ze thuis. Dit is intensief, overweldigend maar zo mooi werk! We besluiten onze krachten te bundelen en in het voorjaar van 2017 hebben we onze eerste bruiloft samen. We beseffen ons allebei dat dit echt is wat we graag willen doen: bruiloften vastleggen op foto en video. Het bruidspaar en de gasten tot hun recht laten komen. Ongedwongen, puur en met liefde.

 

V O O R B E R E I D I N G E N 

We mogen aan de slag! De eerste aanvragen komen binnen en met een dankbaar hart kunnen we aan het werk. We plannen de voorgesprekken in, wat voor ons een cruciaal onderdeel van het proces is. Tijdens deze gesprekken horen we graag jullie wensen en verlangens voor jullie trouwdag. We schrijven alles op en nemen het mee, zodat jullie op de dag zelf alles uit handen kunnen geven. Wanneer de trouwlocatie voor ons nog onbekend terrein is, komt het weleens voor dat we die locatie vooraf even bekijken. Zo hebben we de mooie plekken al in ons hoofd en kunnen we op de dag zelf alle focus hebben op jullie. Vaak hebben we de laatste dagen nog even contact met de ceremoniemeester(s) of met het bruidspaar zelf. Wij maken - naast het draaiboek van de ceremoniemeester - altijd een eigen draaiboek waarin jullie wensen zijn verwerkt. De dag voor de bruiloft nemen wij dit draaiboek samen door (en vaak ook nog even om 5 uur 's morgens, hihi) zodat we op de dag zelf optimaal kunnen presteren. 

 

D E   D A G   Z E L F 

We leggen met veel enthousiasme en passie uiteenlopende bruiloften vast. We zijn op elkaar ingespeeld, vullen elkaar aan waar nodig en zijn helemaal in control tijdens de grote dag. 's Morgens splitsen we altijd op zodat we bij zowel de bruid als de bruidegom aanwezig kunnen zijn. We hoeven niet van de ene locatie naar de andere te rennen en dat zorgt voor een rustige start van de dag. Wanneer er tijdens de dag iets geregeld moet worden (denk aan bedankkaarten, etc.) dan neemt één van ons die verantwoordelijkheid op zich. Zo blijft er altijd een fotograaf/videograaf in de buurt om (spontane) momenten vast te leggen.

 

Het komt regelmatig voor dat we 's avonds een video preview laten zien van de dag zelf. Vaak hebben we hier niet meer dan twee of drie uur de tijd voor, maar samen kunnen we snel en efficiënt handelen om het voor elkaar te krijgen! De reacties die tijdens of na het kijken van de video ontstaan zijn geweldig; je weet immers niet altijd hoe de ochtend er nu precies uitzag bij het de bruid of bruidegom thuis, hoe de first look  ging en waar de fotoshoot plaatsvond. En soms kun je zomaar jezelf als gast terugzien. :) 

 

H E T    R E S U L T A A T 

Na een dag vol fijne, spontane en gezellige (de kleine gesprekjes die door de dag heen met gasten ontstaan) momenten, is het tijd om alles te bewerken. We leveren alles op USB binnen 8 weken af, met soms een uitzondering waarbij we het eerder kunnen afleveren. Hier brengen we jullie uiteraard van op de hoogte. We stellen met liefde een pakketje samen, waarin de foto’s en/of video(‘s) terug te vinden zijn. 

 

Daarnaast is het mogelijk om een trouwalbum en/of ouderalbums te bestellen. Van tevoren stellen we een offerte op en na goedkeuring maken we het fotoboek. Voordat we het album versturen naar de drukker kunnen jullie online het fotoboek bekijken en eventuele aanpassingen doorgeven. 

 

 

 

LIEVE WOORDEN

 

Lieve Joanne en Anne-Saar,

Wij willen jullie namens deze weg heel erg bedanken voor de prachtige foto's die jullie gemaakt hebben op onze onvergetelijke dag.

Kort willen we toelichten wat we hiermee bedoelen. De samenwerking die jullie op onze dag hadden was echt super en voor ons ook lekker praktisch. Jullie gingen werkelijk als perfect praktisch duo aan het werk. 's Ochtends was Joanne naar Peter gegaan en Anne-Saar naar Lysanne. Het vriendelijke contact voor en tijdens de bruiloft, en met de familieleden/vrienden was ook echt geweldig. Het voelde goed aan.

We hebben erg leuke reacties gehad, vooral hoe enthousiast jullie je werk deden. Wij raden jullie zeker aan bij iedereen die we kennen! Complimenten! 

 

BRUIDSPAAR PETER & LYSANNE 

 

25.08.2018

V O L G   M I J   O P   I N S T A G R A M   

@ B I J P U U R S A A R

© Puur Saar 2021

Puur Saar | Saar Kunz 

info@puursaar.nl